SUBSIDIERegelingen

subsidieRegelingen

Er zijn allerlei subsidies in talloze verschillende vormen. Gelukkig zijn deze subsidies in verschillende categorieën onder te verdelen. 
De 5 meest populaire regelingen zijn WBSO, DHI, MIT, PRAKTIJKLEREN en MIA.

Ben jij op zoek naar financiële middelen voor jouw project? Wacht dan niet langer!

Top 5 subsidieregelingen

MacBook

wbso subsidie

Via de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunnen bedrijven de financiële lasten van R&D projecten verlagen.

Heb jij werknemers in dienst die R&D werkzaamheden uitvoeren? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor deze subsidie. Ook als je als zelfstandige werkt en inkomstenbelasting betaalt kom je in aanmerking. Let wel op: het is belangrijk om vóór de start van jouw R&D werkzaamheden subsidie aan te vragen.

WBSO subsidie kan per jaar maximaal vier keer aangevraagd worden, met een minimum van drie maanden per project.

Laptop

dhi subsidie

De DHI-regeling (Demonstratie-, Haalbaarheid- en Investeringsstudies) is gericht op Nederlandse (mkb-) ondernemingen met internationale ambitie.

Denk aan projecten waarmee Nederlandse bedrijven in het doelland hun technologie in een praktijksituatie demonstreren. Of haalbaarheidsstudies waarbij buitenlandse klanten worden overtuigd om te investeren in Nederlandse kapitaalgoederen en diensten.

Over het algemeen bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten.

Vraagsubsidieaan

mit subsidie

De MIT subsidie (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) biedt ondersteuning aan ondernemingen in het MKB die innovatieve projecten opzetten. De overheid stimuleert  de ontwikkeling van projecten die aansluiting vinden bij thema’s van de Topsectoren. 

De MIT subsidie bestaat uit het instrument van haalbaarheidsstudie, het R&D-samenwerkingsproject klein en het R&D-samenwerkingsproject groot.  

De beoordeling voor deze subsidie is gebaseerd op de kwaliteit van de aanvraag. Uiteraard helpen wij als subsidiespecialisten graag bij dit proces.

praktijkleren subsidie aanvragen

praktijkleren subsidie

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

In de subsidieregeling wordt onder werkgever verstaan: het bedrijf of de organisatie dat het praktijkdeel van de opleiding voor de deelnemer verzorgt.

Maak jij aanspraak op deze subsidie? Goed om even te checken! Ondernemen kan een stuk leuker en makkelijker met de juiste subsidies.

MIA subsidie aanvragen

mia subsidie

De Milieu-investeringsaftrek bevordert ondernemingen te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen door het bieden van een korting op de VPB bij investering in de benodigde bedrijfsmiddelen.

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Via de MIA regeling kun je:
– fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen;
– innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

De slagingskans van een subsidie aanvraag is van vele factoren afhankelijk. Wij helpen je graag om deze kans zo groot mogelijk te maken.

Wij kijken naar aspecten als: 

 

– Investeringen of ontwikkeling in de branche van energiebesparende technieken;
– Exporteren naar of beleggen in opkomende markten, zoals Azië of Afrika;
– De ontwikkeling van nieuwe producten, diensten, of zelfs volledige processen
– Productverbeteringen en daarmee verbonden duurzaamheid in productie. 

Meer weten of heb je een specifieke vraag? Een gratis gesprek met een van onze medewerkers kan altijd meer inzicht geven. Neem gerust contact op 
om antwoorden te kunnen krijgen op al je vragen over subsidies.