Vind de juiste subsidie bij ons

U bent uw eigen bedrijf gestart, dat is fantastisch! Echter, is het vinden van financieringen vaak een oneindige zoektocht. Hoe overleeft uw startup zonder de vele investeerders en supporters die in uw idee geloven? Bent u verward over de verschillende subsidies die u kunt aanvragen? Maakt u geen zorgen – dit artikel zal duidelijkheid geven over alles wat u moet weten over de bestaande subsidie types.

Directe en Indirecte subsidies

Zoals de naam het al aangeeft, worden directe subsidies rechtstreeks betaald aan een bepaald persoon, groep of organisatie. Anderzijds, Indirecte subsidies hebben geen vaste geldwaarde en directe contante uitgaven. Een voorbeeld van een Indirecte subsidie is de prijsverlaging van een product of dienst (bv. WBSO, EIA, MIA).

Productie en Consumptie subsidies

Stel voor dat u een boer bent die gewassen probeert te verkopen aan supermarkten. Echter, heeft u financiële hulp nodig om verkoop te realiseren. In deze scenario moet u een productie subsidie aanvragen. De subsidie ​​stimuleert de productie door de productiekosten of verliezen die gemaakt zijn tijdens het zakelijke traject gedeeltelijk te compenseren. Huishoudens die moeite hebben met het betalen van eten, water, elektriciteit en scholing worden aangemoedigd om een Consumptie subsidie aan te vragen. Vooral subsidies voor scholing zijn populair, omdat studeren steeds duurder wordt. Deze subsidie ​​zal elk huishouden helpen met het betalen wat ze nodig hebben om te overleven.

Export en Importsubsidies

Landen en staten moedigen export aan, want dit houdt de economie in balans. Daarom subsidieert de overheid de export kosten. Dit heeft voordelen voor de producenten van de geëxporteerde goederen of diensten, omdat ze lagere productiekosten hebben. Importsubsidies zijn zeldzamer, omdat het de prijs van producten lager maakt voor de consument door de overheidssteun op geïmporteerde goederen.

Transport en Landbouwsubsidies

Transport in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg); zowel privé als openbaar, kan erg prijzig zijn. Daarom zijn er transport subsidies opgezet in Luxemburg, waardoor openbaar vervoer “gratis” is in het land (hoewel de inkomstenbelastingen van Luxemburg behoort bij de hoogste van Europa). In het kort, transport subsidies verlagen de productiekosten van het bouwen van nieuwe infrastructuren om vervuiling en congestie te verminderen. Landbouwsubsidies werken op dezelfde manier. De overheid verhoogt het inkomen van de boeren en daardoor groeit het aanbod en verminderd de kosten van landbouwgrondstoffen. Vandaar dat zowel de boer als de consument voordeel hebben, omdat de boer wordt aangemoedigd om meer gewassen te produceren en consumenten de gewassen tegen een lagere prijs kan kopen.

Investeringen, kosten en gunstige leen subsidies

Deze subsidie types zijn het meest aantrekkelijk voor ondernemingen. Investeringssubsidies versnellen de winst van het vereiste investeringskapitaal. De beste optie als u een startup bent die wilt uitbreiden zijn subsidies, omdat je het niet terug hoeft te betalen of obligaties moet ondertekenen; dus gratis geld. Kosten subsidie, zoals de naam als zegt, dekt alleen specifieke kosten gemaakt tijdens het uitvoeren van een project. Tenslotte, gunstige leen subsidies zijn eigenlijk leningen die worden aangeboden voor een gunstige rentepercentage en terugbetalingsperiode; wat ondernemingen en individuen geld op lange termijn bespaart.  

Welke subsidie past bij u?

Met deze informatie kunt u aan de slag en weet als het goed is welke subsidie u moet aanvragen. Bekijk onze website en vraag je financiering aan! Blader ook door onze subsidie kalender om te zien of er iets is dat uw interesse wekt. Houd bij het bekijken van de subsidies rekening met welk soort subsidie ​​u wilt/nodig hebt en raadpleeg dit artikel indien nodig voor definities. Of lees je liever hoe andere innovators hun subsidie ​​kregen? Lees dit artikel en laat je inspireren. Veel succes met je sollicitaties en als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.