Waarom moet u een subsidie ​​aanvragen?

We zijn allemaal bekend met het gevoel dat je een geweldig idee hebt, maar wilt wachten met het vragen om financiële hulp. Kan je het moment in de speeltuin nog herinneren? Het moment dat je viel van het klimrek en deed alsof er niks aan de hand was? We doen dat omdat we ons schamen om te huilen voor onze beste vrienden of ouders. We doen dat om te laten zien dat we sterk zijn. Dat is precies wat ondernemers tegenwoordig doen – ze vallen van een denkbeeldig ‘klimrek’, ofwel doordat ze erachter komen dat de productiekosten van hun bedrijf hoger zijn dan ze hadden verwacht of omdat hun ‘partner in crime’ weggaat. Maar net zoals kinderen in een speeltuin, doen ze alsof er niks aan de hand is en gaan ze verder met de dagelijkse bezigheden. Alsof ze niet gewond zijn geraakt. Maar de waarheid is dat ze gewond zijn en hulp nodig hebben. Daarom moeten deze ondernemers leren hoe ze om hulp kunnen vragen en dit artikel zal hen hopelijk helpen – en u – om dat te bereiken.

1. Subsidies verlagen de productiekosten

Het is duidelijk dat wanneer je financiering ontvangt de productiekosten van goederen of diensten lager is dan zonder de subsidie. Stel dat u een robot verkoopt die mensen helpt met het schoonmaken van hun huis. Om de R&D uit te voeren moet u veel vermogen hebben en natuurlijk een gemotiveerd team die helpt bij het adverteren en verkopen van het product. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de kosten van de kantoorruimte en productie. Kortom, om een ​​idee uit te voeren, heb je heel veel geld nodig. In plaats van elke keer naar de bank te gaan, kunt u gemakkelijk een account aanmaken op ons nieuwe platform, uw idee pitchen en vervolgens een subsidie ​​aanvragen! Op deze manier krijgt u een voorsprong in de ondernemerswereld en maakt u uzelf aantrekkelijker voor toekomstige investeerders. Hoe? Door het verkrijgen van een subsidie, weten ze dat je een idee hebt dat het waard is om in te investeren!

2. Subsidies stimuleren de vraag naar uw product

Omdat subsidies de productiekosten verlagen, kunt u in theorie meer van uw goederen of diensten tegen een lagere prijs produceren. Waarom? Als u producten in bulk produceert, krijgt u meestal korting op de totale productieprijs. Dus als u meer schoonmaakrobots op de markt brengt, kunt u ze ook tegen een lagere prijs verkopen. Wat betekent dit nou precies? Volgens de wet van vraag en aanbod; als de prijs van een goed/dienst afneemt, neemt de gevraagde hoeveelheid toe. Vandaar dat de vraag naar uw product zal stijgen! Is dat niet wat alle ondernemers graag willen? Meer verkopen? Klik hier om daarvoor te zorgen!

3. Positieve externe factoren worden geïnternaliseerd

Positieve externe factoren zijn voordelen, als gevolg van een economische transactie, waarvan derden (de maatschappij) baat bij hebben. Als onderwijs bijvoorbeeld (gedeeltelijk) door de overheid wordt gefinancierd, moedigt dit de bevolking aan om te studeren en dus een baan te vinden. Vandaar dat de positieve externaliteit hier een meer innovatief en productief resultaat geeft. In een ander geval, als een denkbeeldige luchtreiniging startup wordt gesubsidieerd, zal niet alleen de lucht in een bepaald gebied verser en schoner worden – het bedrijf dat dit ontwikkelt profiteert ook van een frissere lucht. En dit is hoe positieve externe factoren worden geïnternaliseerd. Maak er deel van uit! 

4. De samenleving wordt allocatief efficiënt

Allocatieve efficiëntie is wanneer productie de voorkeur van de consument vertegenwoordigt. Met andere woorden, de distributie van goederen en diensten is optimaal. In zo’n economische staat produceert niemand meer dan wordt gevraagd en verbruikt niemand meer dan wordt geleverd. Natuurlijk is zo’n perfecte staat onmogelijk te bereiken in de echte wereld – dit is slechts een theoretische term. Subsidies stimuleren echter allocatieve efficiëntie doordat bedrijven meer van hun producten kunnen produceren en consumenten daardoor meer kunnen kopen (zie hierboven). Over het algemeen wordt een win-winsituatie gecreëerd, omdat producenten (u, ondernemers!) de inkomsten kunnen verhogen door meer producten te verkopen, terwijl consumenten worden aangemoedigd om ze te kopen.

Stop met twijfelen en vraag meteen subsidie aan! Want als u alle voordelen van subsidies in overweging neemt komt u als winnaar uit de bus. Uw bedrijf profiteert niet alleen van het extra geld dat beschikbaar is – ook uw klanten en de maatschappij zullen u hiervoor bedanken. Dus wees niet het kind in de speeltuin die van het klimrek valt en doet alsof er niets is gebeurd. Want als je je pijn verbergt als je zaken doet, zal het uiteindelijk uitkomen!