Wat is subsidie?

Wat is subsidie?

Subsidie is een breed begrip

Er zijn vele soorten subsidies in allerlei vormen, ook zijn subsidies in verschillende categorieën onder te verdelen. 
De 5 meest populaire regelingen zijn WBSO, DHI, MIT, PRAKTIJKLEREN en MIA.

Subsidie is financiële steun door andere bedrijven, gemeentes of de overheid om de ontwikkelingen of activiteiten van instellingen, bedrijven of personen te steunen.

Subsidie, in contrast met andere soorten financiering bij bijvoorbeeld een bank, hoeft niet terugbetaald te worden, ook biedt subsidie echt hulp aan je project, niet alleen financieel maar ook op kennisniveau, zodat jij met een gerust hart kan ondernemen.

Het doel van subsidie is het bevorderen van productontwikkeling, technische innovatie, samenwerkingen met het buitenland of het creëren van werkgelegenheid.

Wanneer je in aanmerking komt voor een subsidie (of dit niet zeker weet) is het belangrijk om aan te tonen hoe jouw project bijdraagt aan een van de bovenstaande factoren.

In Nederland is de overheid de grootste subsidieverstrekker. Zij stellen ieder jaar een beleid op met een aantal voorwaarden. Voor het verlenen van een subsidie zijn de voorwaarden over het algemeen in een subsidieregeling opgenomen.

Met onze kennis zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag van A tot Z geregeld wordt. Zowel de aanvraag als de communicatie met de subsidieverstrekker.

Subsidies worden in tal van verschillende soorten aangeboden. In totaal zijn het er meer dan 1.400! Het maakt dat de kans bijzonder groot is, dat er een geschikte subsidie voor jouw project tussen zit. Kies bijvoorbeeld voor een zorgsubsidie, of ga voor een van de culturele subsidies. 

In de afgelopen jaren hebben wij talloze bedrijven succesvol begeleid bij hun subsidieaanvraag.
Met ons advies zijn er allerlei nieuwe producten, interessante exportprojecten, projecten op het gebied van duurzame energie en projecten met als doel het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gelanceerd.

Meer weten of heb je een specifieke vraag? Neem gerust contact met ons op, een van onze subsidie adviseurs helpt je graag.

Subsidie Aanvragen?